בקיץ 2017 נפל דבר, והשתנתה ההלכה הפסוקה בעניין מזונות קטינים יהודים, אשר גילם 6 שנים ומעלה ועד 15. בכל הנוגע למזונות קטינים יהודים עד גיל 6 לא השתנה דבר, וגם כיום חובת המזונות האבסולוטית מוטלת על האב. גם בכל הנוגע לקטינים יהודים בני 15 שנים ומעלה, לא השתנה דבר וההלכה קובעת כי שני ההורים חייבים במזונותיהם "מדין צדקה", כלומר צרכי הקטין יחולקו בין ההורים בהתאם להכנסותיהם ועושרם (כלל הנכסים) של ההורים, ובשים לב לזמני השהות של הקטינים עם כל אחד מההורים.
בבע"מ 919/2015 אשר פורסם בחודש יולי 2017, שונתה ההלכה בנוגע לקטינים בגילאי 6-15 ונקבע כי שני ההורים (ולא רק האב) יישאו במזונות קטינים אלה (העומד כיום על כ-1600 ₪ לחודש, אלא אם הוכח אחרת), בהתאם ליחס הכנסותיהם (מעבודה או כל מקור אחר, כגון דמי שכירות מנכס מקרקעין שבבעלותם), ובקיזוז ההוצאות הישירות (כגון מזון) בהן נושא כל הורה בהתאם לזמני השהות של הקטינים אצל כל אחד מההורים.
כך, במקרה בו הקטינים שוהים פרקי זמן שווים אצל כל אחד מההורים, והכנסות ההורים דומות, סביר להניח כי כל אחד מההורים יישא במזונות הקטינים (ההוצאות שהינן "תלויות שהות" כגון מזון), בעת שהם שוהים אצלו, מבלי שאף אחד מההורים לא ישלם מזונות לאחר, זאת למעט הוצאות שאינן "תלויות שהות" אשר ישולמו על ידי ה"הורה המרכז" (למשל- רכישת מעיל או מגפיים בחורף) ובגינם תיערך התחשבנות בין שני ההורים. חשוב לציין כי ככל שבין ההורים הסכם הקובע את מזונות הקטינים, ואשר נערך כחלק מהסכם גירושין כולל, בטרם פורסמה ההלכה החדשה, לא תשנה ההלכה החדשה את ההסכמות בין הצדדים.